Оставяте ринга за три седмици, последван от седмица почивка

Оставяте ринга за три седмици, последван от седмица почивка

6. Безвредни анормални причини за цитонамазка

Както обяснява Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, има много безобидни причини, поради които изследването на Pap може да се върне ненормално, включително лабораторна грешка. Ако наскоро сте имали полов акт, това може да засегне клетките на шийката на матката. Наскоро менструацията или наближаването на началото на менструацията също може да причини промени в шийката на матката. Използването на тампони и дори къпане преди теста също може да повлияе на резултатите.

Когато бях бременна с дъщеря си, акушерката ми направи мазка от Папаниколай като част от рутинния пренатален преглед. Тестът се върна ненормален. Това беше страшно, но в крайна сметка нямаше индикации за заболяване, инфекция или цервикална дисплазия. Лекарят ми не се притесняваше и просто ме роди отново, след което се върна нормално.

Има няколко неща, които правя, за да се уверя, че моят тест на Papa намазка е възможно най -точен. За да предотвратя фалшив ненормален резултат, избягвам факторите, които споменах по -горе, най -малко 24 часа преди да направя Papa тест. Опитвам се също да не планирам изпита непосредствено преди или след менструация.

Има много необичайни причини за цитонамазка, затова си напомням да не изпадам в паника, преди да имам възможност да обсъдя резултатите с моя лекар и да определя следващите стъпки. Независимо от резултатите, цитонамазките не трябва да се страхуват. В края на краищата те могат да бъдат спасители.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на жените!

Най -новото в женското здраве

За да подобрите сексуалния си живот, опитайте се да спите по -добре

Ново проучване потвърждава, че сексуалната дисфункция при жените на средна възраст е свързана с лошо качество на съня.

От Мерил Дейвидс Ландау, 21 април 2021 г.

Симптомите на хипертония често се допускат за менопауза при жени на средна възраст

Една от 2 жени може да развие хипертония или високо кръвно налягане преди 60 -годишна възраст. Но група европейски лекари предупреждават, че много от тези жени може да пропуснат. . .

От Лиза Рапапорт, 15 март 2021 г.

Диета с високо съдържание на фибри може да помогне за намаляване на риска от депресия

Диета с повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, богати на фибри, може да насърчи психическото благосъстояние на жените, предлага ново изследване.

От Беки Ъпъм, 12 януари 2021 г.

Мигрена: Какво не знае вашият лекар

Новите открития показват, че лекарите, които лекуват жени, имат значителни пропуски в знанията, които биха могли да компрометират грижите за това изтощително състояние.

От Стейси Колино, 8 януари 2021 г.

Проучването изследва обещаващ нов подход за лечение на предменструално дисфорично разстройство (PMDD)

В предварителни изследвания шведските учени откриват, че лекарството, блокиращо прогестерона, осигурява облекчение.

От Мерил Дейвидс Ландау 11 декември 2020 г.

Хапчетата за контрол на раждаемостта могат да намалят риска от тежка астма

Ново проучване установи, че приемането на хормонални контрацептиви може да има малък защитен ефект при тежки случаи на астма при жени в репродуктивна възраст.

От Кати Гарард, 23 ноември 2020 г.

Бременност, раждане и след раждане са по -опасни в САЩ в сравнение с други страни, открития

Липсата на доставчици на грижи за майчинството и липсата на гарантиран отпуск по майчинство бяха посочени като потенциални причини.

От Беки Ъпъм, 18 ноември 2020 г.

Сексът и сексуалното влечение в средната възраст: Новини от NAMS 2020

Как жените оценяват секса с напредването на възрастта и защо не се предлага лечение с ниско либидо, бяха сред темите, разгледани на годишната среща за менопаузата.

От Беки Ъпъм, 2 октомври 2020 г.

5 неща, които трябва да знаете за решението за контрол на раждаемостта през това лято

Върховният съд постанови, че работодателите могат да откажат да предложат покритие за контрол на раждаемостта съгласно мандата на Закона за достъпни грижи, ако имат религиозни или морални качества. . .

От Cheryl Alkon 17 юли 2020 г.

Наблюдението на вътреутробните движения може да помогне за предотвратяване на мъртвородените

Програмата за превенция „Преброяване на ритниците“ може да пощади някои семейства от късна загуба на бременност.

От Шари Роан, 2 юли 2020 г. “

Докато навършите тридесетте или четиридесетте години, вероятно ще се почувствате професионалист в цялото това нещо за контрол на раждаемостта (използвате го от десетилетия, нали?).

Всъщност може би е време да погледнете още веднъж върху избраната от вас контрацепция. Експерти казват, че 35 -годишна възраст е чудесно време да преоцените възможностите си за контрол на раждаемостта и да помислите какво е най -добро за вас на този етап от живота.

Едно много важно съображение: Ако пушите и приемате хапчета за контрол на раждаемостта, рисковете за здравето ви нарастват неимоверно след 35. И има и други неща, които трябва да имате предвид-от целите за семейно планиране до семейното ви положение.

Ето как да решите кое е най -добро за вас.

Правилният контрол на раждаемостта за вашето здравословно състояние

За повечето жени на 35 и повече години хормонозащитният контрол (като хапчето) е безопасен-но има рискове, ако пушите или имате анамнеза за определени здравословни състояния.

Ако пушите: Не използвайте контрацепция, която съдържа естроген, казва д -р Алис Чуанг, асистент в катедрата по акушерство и гинекология в Медицинския факултет на Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил.

Пушенето взаимодейства с естрогена в артериите по начин, който увеличава риска от инфаркт и инсулт, казва д -р Чуан. Изследванията показват, че рискът става статистически значим след 35 -годишна възраст – вероятно защото жените са с по -висок риск за редица здравословни състояния с напредването на възрастта.

Ако имате анамнеза за кръвни съсиреци: Избягвайте контрацепция, която съдържа естроген, казва Chuang. Също така трябва да избягвате този вид контрол на раждаемостта, ако сте имали рак, който расте поради естроген.

Ако имате тези други здравословни състояния: Говорете с Вашия лекар за възможните рискове, ако имате тежък диабет, хипертония, мигренозно главоболие, което причинява аура, или заболяване на черния дроб или пикочния мехур, казва Chuang.

И не забравяйте, че повече от комбинираните противозачатъчни хапчета съдържат естроген – той също е във вагиналния пръстен и пластира. Има обаче много възможности, които включват само прогестин, като хапчета, инжекции и вътрематочно устройство (IUD).

Правилният контрол на раждаемостта, ако планирате семейство

Лекарите са склонни да съветват жените на 35 и повече години, които искат да имат деца, да забременеят по -рано, отколкото по -късно – това е така, защото плодовитостта намалява след 35, казва д -р Д. Майкъл Армстронг, клиничен доцент в катедрата по акушерство и гинекология в отдела първично здравеопазване на жените в Медицинския факултет на Университета на Северна Каролина в Chapel Hill.

Ако все пак искате да забременеете някой ден: Изберете опция за контрол на раждаемостта, която ви позволява да се върнете към нормалната месечна овулация веднага след спиране на контрацепцията, казва д -р Армстронг. Изборът включва хапчето, пръстена и пластира.

По -добре е да не ходите с имплант или ваксина, защото може да отнеме известно време да овулирате след спиране, казва той.

Ако сте приключили с раждането на бебета: В допълнение към хапчето, пръстена или пластира, вашите възможности включват също спирала, имплант, снимки или дори стерилизация за мъже или жени.

Правилният контрол на раждаемостта за вашия бюджет

Ако имате застраховка, разходите за контрол на раждаемостта обикновено няма да бъдат проблем, защото има толкова много възможности, казва Чуан. Ако един вид контрацепция не е покрит от вашата застраховка, това е толкова просто, колкото да намерите друг такъв. А през 2012 г. ще бъдат необходими здравни планове за предоставяне на контрацептивни услуги (включително противозачатъчни хапчета) без доплащане.

Някои видове контрол на раждаемостта, като спирала и стерилизация, са по -скъпи предварително, но не струват нищо допълнително години след това.

Ако нямате застраховка и парите са ограничени, има програми, които ще ви помогнат да платите за контрацепция.

Правилният контрол на раждаемостта за вашата връзка

Когато сте женени или сте в обвързана връзка, болестите, предавани по полов път, или ППБ, обикновено не са проблем. Но жените, които са самотни и започват нови сексуални отношения, трябва да се предпазят от ППБ, казва Чуан. Ако сте необвързани, най -ефективният начин да се защитите е да използвате презервативи – със или без друга форма на контрол на раждаемостта.

Когато вземате решение за контрол на раждаемостта, има какво да се мисли, но добрата новина е, че имате много възможности. Помислете за здравето си, за целите на семейното планиране и за финансовото и семейното си състояние, докато решавате кое е най -добро за вас.

Абонирайте се за нашия бюлетин за сексуално здраве!

Най -новото в сексуалното здраве

Тайните на тестостерона

От Shanna H. Swan, PhDA 21 април 2021 г.

Най -добрите сексуални техники за възбуда и удоволствие при жените

Национално проучване разкрива как жените могат да искат това, което искат.

От Бет Левайн, 14 април 2021 г.

Хроничните здравословни състояния на бащите, свързани с риска от загуба на бременност

Проучването предполага, че метаболитният синдром при бащата трябва да бъде свързан с повече от 1 на 4 загуби на бременност.

От Беки Ъпъм, 18 декември 2020 г.

15 секс-позитивни уелнес подаръци

От вашия смартфон до спалнята, тези подаръци за сексуално здраве ще гарантират, че ще завъртят главите и ще извият пръстите на краката.

От Кейтлин Съливан, 4 ноември 2020 г.

Защо младите американци правят по -малко секс от всякога

Ново публикувано проучване, приключило две години преди пандемията, установява, че младите хора правят по -малко секс през 21 -ви век.

От Джесика Мигала, 11 август 2020 г.

Проблем за неговото сексуално здраве

Микробиомът на пениса на мъж може да предскаже дали неговата партньорка развива бактериална вагиноза, показва проучването.

От Стейси Колино, 5 август 2020 г.

5 съвета за избор на най -добрия секс терапевт за вас и вашия партньор

Търсите квалифициран терапевт, който да ви помогне с вашите сексуални проблеми, но сте объркани откъде да започнете? Ето какво трябва да знаете.  

От Катрин Пиърсън 9 март 2020 г.

Какво е секс терапевт и как някой може да ми помогне?

Независимо дали се занимавате с проблеми със сексуалната функция или с проблеми с интимността, сексуалният терапевт може да ви помогне.

От Катрин Пиърсън 5 март 2020 г.

Половината млади жени са недоволни от сексуалния си живот, разкри ново проучване

Констатациите показват, че тревожността, лошата представа за тялото и стресът могат да доведат до недоволство.

От Беки Ъпъм, 27 февруари 2020 г.

5 начина за освобождаване на любовния хормон, окситоцин

От Лори Сю Брокуей, 11 февруари 2015 г. “

Ако сте навършили 40 години и смятате, че вече няма нужда да се притеснявате за контрацепция, грешите! Много жени на възраст между 40 и 50 години все още се нуждаят от защита от нежелана бременност. Прочетете за експертни съвети относно най -добрите възможности за контрол на раждаемостта. . .

Много жени се отказват от контрацепцията, когато достигнат средна възраст, защото смятат, че е невъзможно да забременеят повече. „След 40 години жените може да не правят секс толкова често, колкото преди, плюс те се възприемат като по -малко плодородни“ – но това не винаги е така, казва д -р Виктория Дженингс, директор на Института за репродуктивно здраве на Университета Джорджтаун във Вашингтон, DC Менструални нередности, включително пропуснати менструации, също са по -чести при жените на 40 и 50 години, допринасяйки за тяхното погрешно убеждение, че вече не е необходимо да вземат предпазни мерки, добавя Андрю М. Кауниц, д -р, професор и асоцииран председател на катедрата по акушерство и гинекология в Медицинския колеж на Университета на Флорида-Джаксънвил. Фертилитетът намалява с възрастта, но ако не искате да забременеете – и решите да не се подлагате на стерилизация – трябва да използвате контрацепция, докато не изтече цяла година от последния ви спонтанен менструален цикъл, казва д -р Кауниц.

С напредването на възрастта обаче най -добрият метод за контрол на раждаемостта за вас може да се промени. Така че, ако сте навършили 40 -ия си рожден ден, ето кратко описание на най -добрите възможности за контрацепция за възрастни жени, заедно с техните плюсове и минуси. Опции за контрол на раждаемостта през 40 -те и 50 -те години: Комбинирани орални контрацептивни хапчета (хапчето) Как действа: Хапчето съдържа специфични количества от хормоните естроген и прогестин, които блокират овулацията и предотвратяват оплождането. Плюсове и минуси: Хапчето се предлага в различни формулировки, някои от които могат да регулират менструалния цикъл, да намалят интензивността и продължителността на потока, да намалят спазмите и да намалят harmoniqhealth.com симптомите на предменструалния синдром, като подути или нежни гърди, умора, главоболие или болки в гърба, стави или мускулна болка, тревожност или депресия. За максимална ефективност приемайте хапчето си по едно и също време всеки ден. Честите съобщавани странични ефекти включват гадене, наддаване на тегло, намалено либидо и главоболие, но не е ясно до каква степен (ако има такива) хапчето допринася за тях. За кого е: Хапчето често е добър избор за жени, които са слаби, здрави и не пушат.

Жените пушачи на естрогенни хапчета са изправени пред по -висок риск от образуване на кръвни съсиреци, инсулт или инфаркт. Хапчето не е за вас, ако имате основно здравословно състояние, което може да бъде засегнато от естроген, включително затлъстяване, високо кръвно налягане или анамнеза за кръвни съсиреци, мигренозно главоболие или рак на гърдата. Надеждност: 91% -97% Експертни съвети: „За постните, непушащи възрастни жени, хапчето има [и] противозачатъчни и неконтрацептивни ползи“, казва д-р Кауниц. „Той може да намали нередовното перименопаузално кървене и горещи вълни и да помогне за предотвратяване на рак на яйчниците. [Това] може също така да намали риска от фрактури след менопауза [поради остеопороза]. ”Опции за контрол на раждаемостта през 40-те и 50-те години: Орални контрацептиви само с прогестин (мини-хапчето) Как действа: Мини-хапчета, които съдържат хормона прогестин, но не и естроген, удебеляват цервикалната слуз и изтъняват маточната лигавица, предотвратявайки сперматозоидите достигане и оплождане на яйцеклетка. Плюсове и минуси: Мини-хапчетата могат да направят менструацията ви по-кратка и по-лека. Те обаче трябва да се приемат по едно и също време всеки ден, за да бъдат ефективни; трябва да използвате резервен метод за контрол на раждаемостта, ако приемате мини-хапчета с повече от три часа закъснение. Честите нежелани реакции включват непредсказуемо кървене, наддаване на тегло или чести гъбични инфекции. Мини хапчето също може да увеличи риска от кисти на яйчниците.

За кого е: Те могат да бъдат добър избор за възрастни жени, които не могат да използват контрацепция на базата на естроген. Въпреки това, Вашият лекар може да предупреди срещу тях, ако имате определени медицински състояния. Надеждност: 91% -97% Експертни съвети: „Мини хапчето [е полезно] за някои по-възрастни жени, като тези с наднормено тегло или продължават да пушат“, казва д-р Кауниц. Опции за контрол на раждаемостта през 40 -те и 50 -те години: Вагинален пръстен Как работи: Тънък, прозрачен, гъвкав пръстен, който сами поставяте във вагината, вагиналният пръстен освобождава същите хормони като тези в комбинираните орални контрацептиви, блокирайки овулацията и променяйки матката подплата за предотвратяване на оплождането и имплантирането. Оставяте ринга за три седмици, последван от седмица почивка. Всеки вагинален пръстен е ефективен за един месец. Плюсове и минуси: Подобно на хапчето, вагиналният пръстен често прави периодите по -редовни и може да намали спазмите – и двете могат да бъдат важни за жените, наближаващи менопаузата. Недостатъкът е, че може да увеличи вагиналния секрет. Страничните ефекти са подобни на тези на комбинираните орални контрацептиви. За кого е: Вагиналният пръстен често е добър избор за възрастни непушачи, които нямат основни здравословни проблеми. Ако обаче пушите или имате здравословно състояние, което може да бъде засегнато от естроген – като анамнеза за рак на гърдата, мигренозно главоболие или кръвни съсиреци – вагиналният пръстен не е за вас. Жените, които са със затлъстяване или имат високо кръвно налягане, също трябва да избягват пръстена.

Tags: No tags
0

Comments are closed.